Macarons
Jag testade att göra macarons igår och dom blev så @#£€& goda!
Utseendemässigt så blev jag väl ganska nöjd för att vara första gången jag gör dom.
Eftersom jag inte har något annat vettigt att skriva om så tänkte jag att jag kunde ge er receptet.
"Bottnarna/Locken"
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
1-2 msk kakao
Chokladsmörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
2 msk nutella
1 1 msk kakao
"Bottnarna/Locken"
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker och kakaon
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
8. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
SMÖRKRÄMEN
1.Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Vispa ner äggulan.
3. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
4. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
5. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
ps. jag varnar er, det är omöjligt att bara äta en..